20 najboljih crtića
0

'Priča o igračkama' najbolji animirani film

Sarajevo-x.com
Animirani film 'Priča o igračkama' u kojem glumi i Tom Hanks, proglašen je za najbolji crtani film svih vremena.

Pixarov animirani film u kojem dječak Andy otkriva da njegove igračke mogu oživjeti glasovima filmskih obožavatelja okrunjen je titulom najboljeg animiranog filma, pobijedivši čak i crtić 'Shrek', ali i 'Kralja lavova'.

Hit crtić iz 1996. godine, 'Priča o igračkama' govori o ljubomornom kauboju Woodyju, koji mora prihvatiti da on nije više omiljena igračka dječaka Andyja i da je njegovo mjesto zauzeo Buzz Lightyear.

Animirani film 'Shrek' koji govori o zelenom čudovištu koje živi povučenim životom u jednoj močvari sve dok jednog dana ne upozna brbljivog magarca i ode do dvorca lorda Farquaada koji ga šalje u misiju spašavanja princeze Fione u koju se Shrek zaljubljuje, našao se na drugom mjestu, a nakon toga slijede crtići 'Kralj lavova', te 'Potraga za Nemom'.

"Crtić 'Priča o igračkama' vole kako mlađe tako i starije generacije i zasigurno će ga gledati i sve one generacije koje tek trebaju doći. To je najkvalitetniji animirani film ikada urađen. A, ljubitelji ovog crtića već mogu uživati i u filmu "Priču o igračkama 3" u 3D", kazao je portparol kompanije OnePoll, koja se bavi online istraživanjem tržišta i koja je i sprovela ovo istraživanje.

Pogledajte listu dvadeset najboljih crtanih filmova prema istraživanju kompanije OnePoll:

1. 'Toy Story'

2. 'Shrek'

3. 'The Lion King'

4. 'Finding Nemo'

5. 'Ice Age'

6. 'The Jungle Book'

7. 'Monsters Inc'

8. 'Beauty and the Beast'

9. 'Bambi'

10. 'Aladdin'

11. 'Snow White and the Seven Dwarfs'

12. '101 Dalmatians'

13. 'Who Framed Roger Rabbit'

14. 'Watership Down'

15. 'Wall-E'

16. 'Fantasia'

17. 'The Nightmare Before Christmas'

18. 'The Little Mermaid'

19. 'Cinderella'

20. 'Alice in Wonderland'