Uz "Sumrak" groznicu
0

VIDEO / "Priča o igračkama 3" i "Ubica" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Nakon vikenda u kojem su prvim sarajevskim mutipleksom vladali najveći hit sezone, romantična komedija "Seks i grad 2" te tinejdžerski plesni spektakl "Streetdance", koji je nakon bh. premijere privukao preko 1.000 gledatelja, Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje dva nova najaktuelnija naslova, nastavak pretprodaje ulaznica za filmski maraton "Sumrak" te svjetsku premijeru filma "Sumrak Saga: Pomrčina" te pokretanje filmskog portala <a href="http://www.cinemacity.ba/">www.cinemacity.ba</a>.

Program od 24. juna predvodi najveći animirani hit 2010. godine "Priča o igračkama 3". Novi nastavak najpopularnijeg kompjuterskog animiranog serijala tvornice snova Walt Disney i vizionara studija Pixar proteklog je vikenda otvoren na prvom mjestu američke top liste sa nevjerovatnom trodnevnom zaradom od 110 miliona dolara što je deseto najbolje otvaranje svih vremena te najbolje otvaranje svih vremena za ova dva animacijska giganta.

"Priča o igračkama 3" je novi nastavak serijala nastalog iz ruku čarobnjaka Johna Lassetera davne 1995. godine, koji je ovaj put obavljao producentske i scenarističke dužnosti dok se rediteljske palice prihvatio Lee Unrich, njegov koreditelj na "Priča o igračkama 2" i "Čudovišta iz ormara".

Cinema City otvaranje "Priče o igračkama 3" ima samo šest dana nakon američke premijere, a zahvaljujući glasovima popularnih hrvatskih glumaca Krešimira Mikića, Ranka Zidarića, Pjera Meničanina i Ljubomira Kerekeša film je sinhronizovan na naš jezik, tako da ga ravnopravno mogu pratiti i najmlađi gledatelji.

Ponovno otvorite kutiju s igračkama i vratite se u zabavni svijet omiljene ekipe u koji vas vodi "Priča o igračkama 3". Woody i Buzz su se pomirili s činjenicom da će njihov vlasnik Andy jednog dana odrasti, ali ostalo je pitanje šta će biti kad taj dan zaista dođe? Andy se priprema za odlazak na fakultet ostavljajući svoje vjerne igračke u brizi zbog nesigurne budućnosti.

Na repertoaru Cinema Cityja od 24. juna naći će se i trenutno vrlo popularna romantična akciona komedija "Ubice". U novom rediteljskom ostvarenju Roberta Luketica, tvorca hit serijala "Plavuša s Harvarda" veliki ekran dijele urnebesni komičar Ashton Kutcher, junak popularnih TV-serija "Lude 70-te" i "Punk'd", koga smo nedavno gledali u hitu "Dan zaljubljenih", te prelijepa Katherine Heigl, zvijezda kultne TV-serije "Uvod u anatomiju", koja se postavlja kao jedna od vodećih zvijezda žanra nakon saradnje sa Luketicem na mega hitu "Gola istina". Pored ovog popularnog para u filmu koji je samo na američkim kino-blagajnama ostvario zaradu od gotovo 50 miliona dolara gledamo i veterane Toma Sellecka, čuvenog "Magnuma" i Catherine O'Hara.

Film se vrti oko Spencera Aimesa, tajnog vladinog ubice koji mjenja međunarodne intrigue za porodičnu sreću kada upozna Jen Kornfeldt, prelijepu i simpatičnu programerku. Oni uživaju o savršenom bračnom životu sve do jutra iza njegovog 30. rođendana, kada na najgori način saznaju da je on meta grupe svojih kolega ubica…

I multipleksom Cinema City ovih je dana zavladala groznica "Sumrak". Svi ljubitelji kultnog literarnog serijala Stephenie Meyer sa velikim nestrpljenjem očekuju Svjetsku premijeru trećeg nastavaka blockbuster filmskog serijala "Sumrak saga: Pomrčina“ te veliki filmski maraton "Sumrak", koji će se održati 1. jula u dvorani 1.

Ulaznice za maraton u kojem će biti upriličene uzastopne projekcije originalnog filma "Sumrak", drugog nastavka "Mladi mjesec" i novog filma u pretprodaji su na blagajnama po cijeni od 11 KM do 28. juna, a svi prisutni imaju priliku osvojiti i komplet knjiga "Sumrak", poklon knjižare Buybook.

Od 24. juna na blagajnama kreće pretprodaja ulaznica za redovne projekcije filma "Sumrak Saga: Pomrčina" od 2. jula.

Sve infomacije oko projekcija "Priče o igračkama 3", "Ubice", filmskog maratona "Sumrak" te svjetske premijere "Sumrak Sage: Pomrčina" svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba, koja od 1. jula prerasta u filmski portal, na kojem će posjetitelji imati priliku naći najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti, najbogatiju arhivu filmskih naslova, koje će moći podijeliti sa svojih prijateljima, učestovati u nagradnim igrama, prijaviti se za sedmične newslettere te postati članom najvećeg filmskog foruma u BiH. Sve informacije oko programa multipleksa i usluga svi zainteresovani mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.