VIDEO
/
Priča o Bilbu Bagginsu i njegovim avanturama 2013. u kinima

S
Sarajevo-x.com
21.12.2011. u 10:08
0
17
Priča o Bilbu Bagginsu i njegovim avanturama 2013. u kinima
0
Prva videonajava filma The Hobbit objavljena je gotovo deset godina otkako se Gospodar prestenova počeo prikazivati u kinima. Režiser Peter Jackson, koji je osvojio čak tri Oscara za ''Povratak kralja'', odlučio je ispričati priču o Bilbu Bagginsu i njegovim avanturama.


Lik Bagginsa tumači Martin Freeman, a Richard Armitage glumi Thorina Oakenshielda. Pridružuju im se i Thorinova vojska i Gandalf the Grey kojeg glumi Sir Ian McKellan. Golluma će i dalje glumiti Andy Serkis, a u filmu će se naći i Orlando Bloom, Elijah Wood i Cate Blanchett, u ulogama Legolasa, Froda i Galadriel. Evangeline Lilly glumi Tauriel, a Luke Evans je ovjekovječio Barda.

''The Hobbit: An Unexpected Journey'' je film na koji se dugo čeka jer je bilo problema zbog promjene reditelja. Prvobitno je zamišljeno da Jackson samo producira film, a da Guillermo del Toro režira, međutim, Del Toro je odustao pa je Jackson preuzeo i režisersku palicu.

Kao i kod Gospodara prstenova, planirana je trilogija Hobbita, s tim da će prvi dio u kinima biti u decembru 2013. godine, prenosi Huffington Post.


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: