|

Priča o Ani Frank uskoro u animiranoj verziji

Priča o Ani Frank uskoro u animiranoj verziji
16
F
FENA
14.12.2013. u 18:58
12
komentara
16

dijeljenja
Priča o Ani Frank uskoro u animiranoj verziji
Priča o Ani Frank uskoro će biti adaptirana za filmsko platno u obliku animiranog filma za djecu koji će prema njenom slavnom dnevniku režirati poznati izraelski filmski režiser Ari Folman.
Kako prenosi britanski Guardian, Fondacija Ane Frank odobrila je adaptaciju dnevnika koji je Ana pisala dok se njena porodica u tajnom skloništu skrivala od pogroma Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata u animirani film za djecu.

"Donijeti dnevnik Ane Frank na veliko platno fantastična je prilika i izazov", kazao je Folman.

"Postoji stvarna potreba za novim umjetničkim materijalima kako bi se još generacijama sačuvalo sjećanje na nju", napomenuo je režiser, koji će za film napisati i scenarij. Projekt bi trebao krenuti u produkciju krajem 2014.

Folmanov film "The Congress", futuristička satira Hollywooda, prošli je vikend dobio nagradu Evropske filmske akademije za najbolji animirani film.

Njegov najpoznatiji film je "Waltz with Bashir" iz 2008., koji je nagrađen brojnim nagradama te je nominiran za Oscara za najbolji strani film. Riječ je o animiranom dokumentarcu u kojemu režiser istražuje vlastita izgubljena sjećanja na iskustva kada je bio mladi izraelski vojnik u ratu s Libanonom 1982.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...