Ulaznice u prodaji
16

Pretpremijera akcijske avanture "Mumija" 7. juna u Cinema Cityju

Klix.ba
Cinema City 7. juna na kino platna pretpremijerno predstavlja akcijsku avanturu "Mumija" redatelja Alexa Kurtzmana. Pretpremijerna projekcija zakazana je u 20 sati, a kino ulaznice su već u pretprodaji.

"Mumija" u kina stiže gotovo deset godina nakon što je originalna trilogija završila s filmom "Mumija: Grobnica zmajskog cara", a jedna od najvećih glumačkih zvijezda današnjice, Tom Cruise igra glavnu ulogu. Sofia Boutella je u ulozi drevnog mumificiranog čudovišta, a zvjezdanoj glumačkoj ekipi se pridružio i Russell Crowe i to u ulozi poznatog naučnika.

Naizgled bezbjedno smještena u grobu duboko ispod pustinje, drevna princeza (Sofia Boutella) kojoj je sudbina nepravedno oduzeta, budi se u današnje vrijeme i sa sobom donosi zlo koje je raslo više od hiljadu godina i užase koji prkose ljudskom poimanju.

Studio Universal je odlučio u idućih deset godina stvoriti svoj takozvani Monstrum Universe, svijet u kojem će sva njihova filmska čudovišta naći svoje mjesto. Bit će tu i Dracula, Frankenstein, The Invisible Man, lovac na vampire Van Helsing i čudovište iz Crne Lagune. Svi oni imat će svoje filmove, a Mumija je uvod u tu veliku franšizu.