Stiže 2024. godine
19

Prepoznajete li ko se krije ispod maske? Slavni glumac protagonista je serije koja prati "Batmana"

N. O.
Colin Farrell u seriji "The Penguin"
Colin Farrell u seriji "The Penguin"
HBO je objavio pregled svog plana za naredne dvije godine, a unutar njega je predstavljen i teaser za DC-jevu seriju "The Penguin". Colin Farrell tumači lik kriminalca Pingvina, a posebnu pažnju privlači njegov izgled.

Nastavak "Batmana" Matta Reevesa koji predvodi Colin Farrell nedavno je ponovo pokrenuo produkciju nakon pauze usred štrajka pisca, a teaser nudi novi uvid u svijet kultnog neprijatelja Batmana.

Serija će početi odmah nakon radnje "Batmana" i prikazati Pingvinov uspon na vlast na ulicama Gothama kao jednog od Batmanovih glavnih negativaca.

Štaviše, to je potvrda da je, uprkos kašnjenjima, serija na putu da stigne na platformu 2024. kao što je i bilo najavljeno.

Također, glumac je snimljen tokom svog nedavnog pojavljivanja na setu, a primijećen je s protetičkom maskom koja ga čini potpuno neprepoznatljivim, nosio je i periku te imao ožiljak na desnom obrazu.
Teaser počinje tako što Farrell pripovijeda "Ovo je jedan od onih trenutaka u kojima se pitate: 'Šta ja želim?" dok se glumčev lik pojavljuje na ekranu sa lukavim osmijehom.

Serija od osam epizoda će dati detaljniji uvid u lik, pokazujući kako koristi strategiju i lukavstvo da se probije do pozicije vrhovne moći. Njegov uspon će biti uvod u "The Batman: Part Two" koji bi se trenutno trebao pojaviti u kinima 3. oktobra 2025. godine.