|

Preminuo poznati TV producent Aaron Spelling

Preminuo poznati TV producent Aaron Spelling
0
S
Sarajevo-x.com
24.6.2006. u 11:09
0
komentara
0

dijeljenja
Preminuo poznati TV producent Aaron Spelling
Aaron Spelling, poznati hollywoodski producent i tvorac velikog broja hit serija, kao što su "Charlie's Angels" , "Dynasty", "Beverly Hills 90210", te "Melrose Place," preminuo je u petak u 83-oj godini života.
Prema riječima njegovog agenta Kevina Sasakija, Spelling je preminuo u svojoj vili u Los Angelesu, gdje se oporavljao od manjeg moždanog udara kojeg je doživio samo nekoliko dana ranije.

Lista njegovih hit serija je obimna, treba svakako spomenuti: "Love Boat," "Fantasy Island," "Burke's Law," "The Mod Squad," "Starsky and Hutch," "T.J. Hooker," "Matt Houston," "Hart to Hart", "Hotel", "7th Heaven" i "Summerland."

Kao producent sudjelovao je u više od 140 filmskih projekata, od kojih su najznačajniji svakako: "Death Sentence" (1974) sa Nick Nolteom u glavnoj ulozi; "The Boy in the Plastic Bubble" (1976) u kojem je John Travolta ostvario prvu ozbiljniju ulogu, i "The Best Little Girl in the World" (1981) sa Jennifer Jason Leigh u glavnoj ulozi.

"Aaronov doprinos televiziji je neprocjenjiv. Za mene je on bio dragi prijatelj i jedno divno ljudsko biće" – izjavila je u petak Jaclyn Smith, jedina glumica koja je ostala do samog kraja snimanja originalnog TV hita "Charlie's Angels".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.