Film/TV
0

Preminuo poznati TV producent Aaron Spelling

Sarajevo-x.com
Aaron Spelling, poznati hollywoodski producent i tvorac velikog broja hit serija, kao što su "Charlie's Angels" , "Dynasty", "Beverly Hills 90210", te "Melrose Place," preminuo je u petak u 83-oj godini života.

Prema riječima njegovog agenta Kevina Sasakija, Spelling je preminuo u svojoj vili u Los Angelesu, gdje se oporavljao od manjeg moždanog udara kojeg je doživio samo nekoliko dana ranije.

Lista njegovih hit serija je obimna, treba svakako spomenuti: "Love Boat," "Fantasy Island," "Burke's Law," "The Mod Squad," "Starsky and Hutch," "T.J. Hooker," "Matt Houston," "Hart to Hart", "Hotel", "7th Heaven" i "Summerland."

Kao producent sudjelovao je u više od 140 filmskih projekata, od kojih su najznačajniji svakako: "Death Sentence" (1974) sa Nick Nolteom u glavnoj ulozi; "The Boy in the Plastic Bubble" (1976) u kojem je John Travolta ostvario prvu ozbiljniju ulogu, i "The Best Little Girl in the World" (1981) sa Jennifer Jason Leigh u glavnoj ulozi.

"Aaronov doprinos televiziji je neprocjenjiv. Za mene je on bio dragi prijatelj i jedno divno ljudsko biće" – izjavila je u petak Jaclyn Smith, jedina glumica koja je ostala do samog kraja snimanja originalnog TV hita "Charlie's Angels".