Film/TV
82

Preminuo glumac Miguel Ferrer, najpoznatiji po ulozi u seriji "NCIS: Los Angeles"

Klix.ba
Miguel Ferrer (Foto: EPA)
Miguel Ferrer (Foto: EPA)
Glumac Miguel Ferrer preminuo je u četvrtak nakon borbe s rakom grla, objavio je CBS. Ferrer je najpoznatiji po ulozi u seriji "NCIS: Los Angeles".

"Glumac Miguel Ferrer je izgubio bitku s rakom i preminuo je u svojoj kući. Bio je okružen porodicom i prijateljima, uključujući njegovu suprugu Lori, sinove Lukasa i Rafija te braću i sestre", navodi se u saopćenju.

Ferrer je bio rođak Georgea Clooneyja, njegov otac je bio dobitnik Oscara i Tonnyja Jose Ferrer, a majka mu je bila pjevačica Rosemary Clooney.

"Miguel je svijet napravio svjetlijim i smješnijim mjestom, njegov odlazak nas je toliko pogodio da je sve drugo u usporedbi s tim nevažno", napisao je u saopćenju George Clooney.

Ferrer je u seriji "NCIS: Los Angeles" glumio Owena Grangera, a krajem prošle godine u seriji je prikazan dio iz kojeg se moglo pretpostaviti da se bori s teškom bolešću.

"Miguel je bio ogroman talent, imao je opak smisao za humor i veliko srce. Naše misli su uz njegovu porodicu, veoma će nam nedostajati", naveo je E. Scott Gemmill u saopćenju.

Ferrer je glumio u "Crossing Jordan", "RoboCop" i "Iron Man 3". Preminuo je u 61. godini.