U 84. godini
67

Preminuo Brice Armstrong, čovjek koji je posuđivao glas junacima crtića "Dragon Ball"

A. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brice Armstrong narator popularne animirane serije "Dragon Ball" preminuo je u 84. godini u svom domu u SAD-u.

Kako piše 9gag, to je tužna vijest za sve ljubitelje animiranih serija, a pogotovo one starije generacije koje su ga upamtile baš po "Dragon Ballu" i mnoštvu karaktera kojima je posuđivao glas.

Vijest o smrti Armstronga potvrdila je Marry Collins Agency obavještavajući javnost da je njihov dragi klijent i prijatelj Brice Armstrong preminuo 10. januara u svom domu prirodnom smrću.

"Svi oni koji ne poznaju lik i djelo Brice Armstronga s obzirom da je u penziju otišao 2009. godine, riječ je o izuzetno rijetko talentovanom sinhronizatoru i veoma simpatičnom i zabavnom čovjeku", naveli su u saopćenju.

Brice Armstrong je svoju karijeru započeo 1964. godine na radiju da bi nakon toga, u kasnim 80-tim godinama počeo posuđivati svoj glas za reklame.

"U tom periodu bila sam agent za traženje talenata u Bloom agenciji i imala sam čast sarađivati sa Armstrongom, a kasnije imati ga za doživotnog kolegu i talentovanu osobu kome sam odlučila biti doživotni agent", rekla je čelnica Mary Collins Agency.

Brice Armstrong je rođen 3. januara 1936. godine u Texasu u SAD-u. Njegova supruga Marianna je preminula veoma mlada u 42. godini što je ovog talentovanog čovjeka mnogo potreslo, ali uspio se oporaviti uz šestero djece.

Brojni ljubitelji animiranih serija, ali i poštovaoci lika i djela Brice Armstronga, oprostili su se od njega na Twitteru.

[TWITTER]1219464796023808000[/TWITTER]

Sve ih je potresao odlazak Brice Armstronga kojeg su nazvali "legendom koja je obilježila njihovo djetinjstvo".