Kobna upala pluća
0

Preminuo Bernie Mac

Sarajevo-x.com
Američki glumac i komičar Bernie Mac, koji je prošle sedmice zbog upale pluća primljen u bolnicu u Chicagu, preminuo je u subotu ujutro na bolničkoj postelji, zvanično je američkim medijima potvrdila njegova glasnogovornica Danica Smith.

"Berni Mac je jutros preminuo zbog komplikacija uslijed upale pluća u bolnici u Chicagu", kazala je glasnogovornica dobitnika Emmyja i Zlatnog globusa i zamolila medije da poštuju privatnost njegove porodice.

Mac je veoma rano počeo graditi svoju karijeru stand-up komičara, ali je stekao i svjetsku slavu upečatljivim ulogama u mnogim hit komedijama. Pojavio se čak i u blockbusterima poput "Oceanovih 11", "Čarlijevih anđela" i "Transformersa". U SAD-u je bila veoma popularna i njegova serija za TV mrežu Fox "The Bernie Mac Show", koja mu je osigurala čak tri nominacije za nagradu Emmy.

Mac je ranije javnosti otkrio kako boluje od sarkoidoze pluća, autoimunološkog poremećaja koji može izazvati upalu pluća, međutim njegova glasnogovornica je izjavila kako dijagnosticirana upala pluća nema nikakve veze s pomenutom hroničnom bolesti.

Berni Mac je iza sebe ostavio suprugu Rhondu McCullough s kojom je u braku bio čak 31. godinu, te kćerku Je’Niece (30).