Bosanci u Americi
0

Premijerno prikazan film 'Neither Here Nor There'

Sarajevo-x.com
Članovi porodice Selimović
Članovi porodice Selimović
Dok je Armin Karabegović na gitari svirao pjesmu "Pretty Woman", radost i emocije su preplavile Missouri Theatre. Karabegović i njegova publika na subotnjoj premijeri filma "Neither Here Nor There" bili su sretni što slave uspjeh i opstanak bosanske izbjegličke porodice u dalekoj Columbiji.

Armin, porijeklom iz Bosne i Hercegovine nastupio je prije projekcije filma, a uz navedenu, odsvirao je i par ratnih pjesama inspiriranih ratnim dešavanjima u BiH.

Film "Neither Here Nor There" bilježi najteže razdoblje u životima članova porodice Selimović, bošnjačke porodice koja u bijegu od srebreničkog masakra završi u američkoj Columbiji. Ovaj film, kako prenosi časopis Missourian, ne govori o prošlosti već o budućnosti i tranziciji porodice Selimović u Americi.

Bosanska zajednica u Columbiji broji oko 500 ljudi, a na premijeru filma, pored njih, došli su i brojni američki građani.

Nakon projekcije, gosti su bili posluženi baklavom i bosanskom kafom.

Soundtrack za film radili su također Bosanci. Pored Armina Karabegovića, tu su i boy bendovi 180 Boyz i South Side Bosnians, čiji članovi su također Bosanci.

Na filmu o porodici Selimović radila je filmska ekipa koju čine Kerri Yost, Beth Pike, Stephen Hudnell i Elizabeth Federici.