|

Premijerno prikazan film "Don't cry for me Sarajevo", film o hrabroj Susan Sontag

Premijerno prikazan film "Don't cry for me Sarajevo", film o hrabroj Susan Sontag
0
Klix.ba
23.4.2019. u 09:10
2
komentara
0

dijeljenja
1/5 Foto: M.O./Klix.ba
2/5 Foto: M.O./Klix.ba
3/5 Foto: M.O./Klix.ba
4/5 Foto: M.O./Klix.ba
5/5 Foto: M.O./Klix.ba
Sinoć je u Pozorištu mladih Sarajevo premijerno prikazan film "Don't cry for me Sarajevo - Susan Sontag u Sarajevu" u režiji istaknutnog pozorišnog djelatnika i historičara Nihada Kreševljakovića.
Na premijeri ovog filma, osim ekipe koja je radila na njemu te bliskih prijatelja i saradnika Susan Sontag, bili su prisutni i mnogi drugi ljubitelji sedme umjetnosti te poštovaoci lika i djela ove velike humanitarke i borca za ljudska prava iz New Yorka.

Kako je još ranije izjavio Nihad Kreševljaković, Susan Sontag je s razlogom postala počasna građanka Sarajeva. Istaknuo je da je ona uvijek ukazivala na to da su fenomen ratnog vremena ustvari bili ljudi s kojima je ona radila.

On nastavlja da je ona bila jedna od rijetkih koji su shvatili da je ono što se odvija u Sarajevu početak jednog novog vremena te je među prvim rekla da se u Bosni odvija genocid koji svijet mora zaustaviti.

Također, važno je istaći kako Pozorište mladih Sarajevo nije slučajno izabrano za premijerno prikazivanje filma "Don't cry for me Sarajevo - Susan Sontag u Sarajevu". Naime, 1993. godine premijerno izvođenje predstave "Čekajući Godoa" u režiji Susan Sontag upravo je upriličeno ovom sarajevskom teatru.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...