Film/TV
0

Premijera za elitu: U Los Angelesu održana projekcija novog dijela sage "Ratovi zvijezda"

Klix.ba
Foto: EPA
(Foto: AFP)
"Ratovi zvijezda - Sila se budi" je sedmi dio megapopularne svemirske sage, čija je premijera sinoć održana u Los Angelesu.

Na premijeri u Los Angelesu pojavile su se zvijezde poput Harrisona Forda, Marka Hamilla i Carrie Fisher, kojima su se pridružili John Boyega i Daisy Ridley. Na crvenom tepihu, osim popularnih glumaca pojavili su se i roboti koji su uveličali cijeli spektakl.

"Ono što je bilo u prvom dijelu filma, to sada moramo živjeti", poručio je Harrison Ford koji se vraća u svojoj ulozi Hana Sola.

Idejni tvorac "Ratova zvijezda" George Lucas rekao je da je film priča o porodici i tome da nova generacija mora da se nosi s onom zaostavštinom koju joj je ostavila prethodna generacija.

Brojni fanovi su danima kampirali u kostimima da bi na premijeri vidjeli svoje omiljene glumce, i da bi prisustvovali premijeri, kako su ga mnogi nazvali, filma decenije. Svjetska premijera u Los Angelesu prikazana je u tri različita kina, sa oko 4.000 gostiju.

Disney studio koji je radio film, platio je više od četiri milijarde dolara prava na distribuciju filma. U narednim danima širom svijeta počet će premijere "Ratova zvijezda", sage o vječnoj borbi dobra i zla.