Blockbuster Season 2011
0

Premijera ''Sumrak saga: Praskozorje'' u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici počinje ovogodišnje izdanje promotivne akcije Blockbuster Season 2011 svjetskom premijerom novog nastavka planetarno popularnog serijala ''Sumrak'', a špic filmske sezone označava i svjetska premijera novog 3D animiranog mjuzikla.

Program multiplexa od 17. novembra predvodi romantični triler ''Sumrak saga: Praskozorje – 1.dio''. Fenomen Sumrak počeo je 2005.godine kada je američka književnica Stephenie Meyer objavila originalnu knjigu o zabranjenoj ljubavi između 100-godišnjeg vampira i tinejdžerke, koja je brzinom svjetlosti osvojila mlađe generacije čitatelja širom svijeta i doživjela čak četiri nastavka.

Kao literarni bestseller, Sumrak je do sada prodat u više od 116 miliona primjeraka i preveden na 38 svjetskih jezika uključujući i bosanski, a 2008. godine krenuo je i blockbuster, filmski serijal koji je sa dosadašnja tri nastavka na kino blagajnama širom svijeta inkasirao više od 1,7 milijardi dolara.

Prvi nastavak završnog dijela fimske adaptacije rediteljski potpisuje Bill Condon, tvorac kritičarskih favorita ''Bogovi i čudovišta'' i ''Kinsey'' dok svoje uloge iz prethodnih nastavaka ponovo repriziraju tinejdžerske zvijezde Kristen Stewart, Robert Pattison i Taylor Lautner.

U prvom dijelu posljednjeg nastavka blockbuster serijala, Quileute i Volturi približavaju se Belli i Edwardu koji uskoro trebaju postati roditelji. Dijete koje čekaju predstavlja prijetnju kako za vukodlake tako i za vampire, a jedini koji stoje između njih i plijena su Edward i Jacob...

Prikazivanje naslova ''Sumrak saga: Praskozorje – 1. dio'' u Cinema Cityju kreće ponoćnom premijerom 17. novembra u 00:05 sati u dvorani 1 za koju su ulaznice u paketu sa twilight koktelom Cafe bara po cijeni od 11 KM gotovo rasprodate. Ulaznice za redovne projekcije filma su već u pretprodaji, a sve posjetitelje u prvom vikendu prikazivanja, od 18. do 20.11., očekuje i specijalna ponuda Twilight koktela Cafe bara svakim danom od 17:00 sati do ponoći.

U saradnji sa izdavačkom kućom Buybook, Cinema City je u prvom vikendu prikazivanja filma pripremio i nagradnu igru u okviru koje će svaki stoti posjetitelj na poklon dobiti jednu od knjiga bh. izdanja Sumraka. Nagradna igra traje do isteka zaliha nagrada.

Svjetska premijera ''Sumrak saga: Praskozorje – 1.dio'' 17.novembra označava i početak održavanja promotivne akcije Blockbuster Season 2011 u okviru koje će i ove godine svi ljubitelji sedme umjetnosti moći uživati u svjetskim premijerama najočekivanijih filmova godine. U programu akcije 8. decembra na repertoar dolazi romantična komedija ''Sretna nova godina'', 15.decembra novi nastavak hit akcionog serijala ''Nemoguća misija: Protokol duh'' te za kraj, 22.decembra, nastavak avanturističkog blockbustera ''Sherlock Holmes: Igra sjenki''.

Od 17. novembra mališani i njihovi roditelji imat će novu dozu vrhunske zabave uz 3D animirani mjuzikl ''Ples malog pingvina 2''. Nastavak animiranog blockbustera koji je 2006. godine na kino blagajnama širom svijeta inkasirao gotovo 400 miliona dolara rediteljski ponovo potpisuje australijski veteran George Miller, a glasove glavnim likovima posuđuje plejada najvećih zvijezda Holivuda koju čine Elijah Wood, Robin Williams, Brad Pitt, Matt Damon, Hugo Weaving, Sofia Vergara, Pink i drugi.

Radnja filma kreće kada Erik, nespretni sin kralja plesa Mumblea bježi iz jata i sreće moćnog Sven pingvina koji može letjeti, a sa kojim se njegov otac ne može takmičiti u ulozi idola. Stvari se iznenada pogoršavaju kada njihov svijet biva potresen snažnim silama, a Erik od oca uči hrabrost i upornost dok ovaj ujedinjuje pingvinske nacije kako bi spasili svoju postojbinu...

U vrlo bogatom programu matineja ovog vikenda i dalje ostaje animirani spetakl Stevena Spielberga ''Avanture Tintina'' koji se od 17.novembra prikazuje na 35 mm filmskoj kopiji kao i hitovi ''Štumpfovi'' i ''Winx klub: Čarobna avantura''.

Naredne sedmice, od 24. novembra, Cinema City najavljuje otvaranje novog avanturističkog 3D spektakla ''Besmrtnici'' koji je proteklog vikenda otvoren na prvom mjestu američke top-liste sa trodnevnom zaradom od preko 32 miliona dolara, hit filmske ekranizacije još jednog literarnog bestsellera ''Tajni život kućnih pomoćnica'' te novog filma kultnog francuskog reditelja Gaspara Noea ''Ulaz u prazninu'' u okviru programa Cinema City Art House.

Cinema City i dalje podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma. Usluga telefonskih rezervacija više se ne naplaćuje.

Sve informacije u vezi sa pretprodajom ulaznica za ''Sumrak saga: Praskozorje – 1.dio'', aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima, te uslugom multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.