Dugo čekano ujedinjenje
68

Premijera specijalne epizode kultnih "Prijatelja" zakazana za 27. maj

N. C.
(Foto: HBO Max)
(Foto: HBO Max)
Dugo očekivana specijalna epizoda kultnih "Prijatelja" pod nazivom "Friends: The Reunion" bit će premijerno prikazana 27. maja na HBO Maxu, a streming platforma objavila je i prvu najavu specijala.

"Friends: The Reunion" sada će biti prikazan na godišnjici lansiranja HBO Max-a i tačno godinu dana nakon što je prvobitno trebao biti prikazan. Snimanje specijala je odgađan više puta zbog pandemije. Specijalna epizoda prvobitno je trebala biti snimljena u februaru 2020, ali snimanje je održano u aprilu 2021. godine.

U ovoj epizodi naći će se zvijezde prijatelja Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry i David Schwimmer dok se vraćaju na originalnu scenu kultne komedije Stage 24, u studio Warner Bros.

Izvori bliski projektu rekli su prošle godine da će svaka od šest zvijezda dobiti najmanje 2,5 miliona dolara za sudjelovanje u specijalnom dijelu, piše Variety.

Na njemu će nastupiti i gostujuće zvijezde među kojima su: David Beckham, Justin Bieber, BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon i Malala Yousafzai.

Ben Winston režirao je specijal, a producirao je zajedno s izvršnim producentima "Friends" Kevinom Brightom, Martom Kauffman i Davidom Craneom.

U 2020. godini svih 10 sezona kultnih serije od Netflixa preuzeo je HBO Max, a ugovoru koji WarnerMediu koštao preko 400 miliona dolara za prava na originalnu seriju.