{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera prvog dječijeg filma "Mit o BiH" 15. juna

F
FENA
4.6.2013. u 17:54
48
0
Premijera prvog dječijeg filma "Mit o BiH" 15. juna
48
Premijera prvog dječijeg filma "Mit o BiH" 15. juna
Prvi bh. dječiji dokumentarno-igrani film ''Mit o Bosni i Hercegocvini’’ bit će prikazan 15. juna na svečanoj premijeri u multipleks kinu Cinema City u Sarajevu.
Film je rezultat rada članova Malog Magacin Kabarea (MMK) koji su s edukatorima Zanom Marjanović, Sanelom Krsmanović, Adisom Vatreš i Sašom Peševskim pripremili u drugom semestru rada MMK "Radionica kreativnosti i mašte".

Trideset polaznika ove radionice od sedam do 14 godina u prethodnim mjesecima su osmišljavali svoje likove, priču, kostime i sve ono što je bilo potrebno za realizaciju dokumentarno-igranog filma koji obrađuje pitanja istorije i sadašnjice naše države.

Igrane scene su snimljene tokom maja u Akademiji scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu, a trailer je prvo javno predstavljanje ovog projekta.

Film, čiji scenarij je jedinstven i rezultat je isključivo dječije mašte, u cjelosti će premijerno biti predstavljen sarajevskoj publici 15. juna u multipleks kinu Cinema City.

Koproducent ovog projekta je Face TV, a partneri su ASU, Narodno pozorište u Sarajevu, Općina Centar, Cinema City i Pionir.

Mali Magacin Kabare - "Dječija radionica kreativnosti i mašte" je mjesto koje pruža priliku i podstiče kreativno djelovanje kod djece, te pored razvijanja individualnosti ima za cilj i socijalizaciju djece, razvijanje društvene odgovornosti, te podsticanje i oslobađanje djece u komunikaciji i odnosu prema okolini.

Projekt čine ciklusi radionica Udruženja koji uključuju Radionicu gitare i muzike i Radionicu kreativnosti i mašte za djecu uzrasta od 6 do 14 godina, saopćeno je iz Magacin Kabarea.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: