Film/TV
0

Premijera i početak prikazivanja filma "Oceanovih 12"

Sarajevo-X
Svečanom gala premijerom 23. decembra u 20:00 sati u novootvorenom sarajevskom kinu UNITIC u distribuciji Issa Film i Art Company kreće prikazivanje jednog od najočekivanijih filmova zimske sezone, kriminalističke komedije "Oceanovih 12".

Nastavak mega hita "Oceanovih 11" koji je 2001. godine bio jedan od najgledanijih filmova sa zaradom od 180 miliona dolara samo na američkim kino blagajnama, rediteljski ponovo potpisuje Oskarom nagrađeni američki autor Stiven Soderberg, u njemu se ponovo pojavljuje ista svezvijezdana glumačka ekipa koju predvode Džordž Kluni, Bred Pit, Met Dejmon, Don Čidl, Berni Mek i Džulija Roberts, a najveće novopridošlice čine Oskarom nagrađena zvijezda mjuzikla »Čikago« Ketrin Zeta-Džons i trenutno najpopularniji francuski glumac Vinsent Kasel.

Zaista jedistven skup najvećih imena Holivuda, vrlo lagana priča puna odličnih zapleta i smijeha i vrhunski vizuelni stil Stivena Soderberga doprinijeli su da »Oceanovih 12« ostvari bolje trodnevno otvaranja od originala sa 40 miliona dolara i u prvih 10 dana prikazivanja izađe na američki total od 65 miliona dolara.

Radnjom smješten tri godine nakon dešavanja u prvom filmu „Oceanovih 12“ prikazuje kako Deni Ocean ponovno okuplja svoju ekipu prevaranata i lopova iz prvog filma u New Yorku koja zajedno putuje do Amsterdama, Rima i Pariza kako bi izvela tri odvojene pljačke. Cijelo vrijeme, Momci se moraju nositi sa rastućim pritiskom od strane bijesnog Terija Benedikta, posvećene Europolove agentice i Francuskog rivala koji se naziva Dinner Jacket. Da li će naši junaci dostići svoj puni potencijal i postati najveći lopovi koje je svijet ikada vidio, ili će pasti kao žrtve Benediktove osvete. U ovoj igri sve je moguće...

Film „Oceanovih 12“ će se prikazivati u kinu UNITIC do 13. januara u redovnim terminima od 18:00 i 20:30.