Film/TV
0

Premijera filma "Ja sam legenda" 6. februara

Sarajevo-x.com
Visokobudžetni spektakl rađen je prema literarnom SF klasiku Ričarda Matesona iz 1954.godine, a zapravo je treća adaptacija knjige koja je osvojila generacije čitatelja širom svijeta. Premijera filma će se dogoditi 6. februara u kinu Meeting Point.

Novu adaptaciju za veliki ekran potpisuje Oskarom nagrađeni scenarista mega hita “Blistavi Um” Akiva Goldsman dok u naslovnoj ulozi filma kojeg rediteljski potpisuje tvorac sjajnog stripovskog spektakla “Constantine” Francis Lawrence gledamo najvećeg afroameričkog stara Hollywooda Will Smitha.

Junak blockbustera “Independence Day” i hit serijala “Man in Black” i “Bad Boys” još jednom dokazuje da je zaista jedan od najatraktivnijih glumaca današnjice u ulozi Roberta Nevilla, brilijatnog vojnog naučnika koji neobjašnjivo preživljava epidemiju virusa koji sve ljude na planeti pretvara u zastrašujuće zombije.

Neville u sablasnom New Yorku tokom dana živi usamljenim životom jedinog normalnog bića na planeti a noću vodi nesmiljenu bitku protiv horde razularenih bića pokušavajući naći lijek za zastrašujući virus.

Nakon rekordnog trodnevnog otvaranja u Americi od 76.5 miliona dolara u prva tri dana prikazivanja i ukupne zarade od preko 250 miliona dolara.

Svoju bh. distribuciju "Ja sam Legenda“ nastavlja u Sarajevu 6. februara svečanom premijerom u kinu Meeting Point u 20:00 sati gdje će za zvanice svih sfera života u BiH biti prezentovan filmski program studija Warner Bros za 2008.godinu a nakon projekcije biti će održan prigodni koktel.

Nakon premijere "Ja sam Legenda“ boraviće na redovnom repertoaru kina Meeting Point od 7. februara u terminima od 19:00 i 21:00 sat u narednih 20 dana.