Veliki interes publike
0

Premijera "Čuvara noći" u Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovačka premijera dugometražnog igranog filma 'Čuvari noći' scenariste i reditelja Namika Kabila održat će se u četvrtak, 22. januara 2009. u kinu Meeting Point, stoji u saopštenju Art servisa.

Zbog velikog interesovanja publike film 'Čuvari noći' će biti prikazan u dva termina termina – u 20 i 22 sata. Premijeri filma će prisustvovati dio ekipe filma, a nakon obje projekcije publika će biti u prilici da učestvuje u razgovoru sa rediteljem i scenaristom Namikom Kabilom.

Već narednog dana, 23. januara,film će krenuti u redovnu distribuciju i sarajevska publika će ga moći i u narednim danima pogledati u terminima od 20 i 22 sata. Za petak je također planiran razgovor sa rediteljem Kabilom nakon projekcija. Nakon premijernog prikazivanja u Sarajevu, film 'Čuvari noći' moći će pogledati i publika u nekoliko drugih bh. gradova.

Podsjećamo, film Namika Kabila premijerno je prikazan na 65. Venecija Film Festivalu u okviru programa 23. Međunarodne sedmice kritike (Settimana Internazionale della Critica).

Film 'Čuvari noći' nastao je u produkciji SCCA/pro.ba, a podržan je od Federalnog ministarstva kulture i sporta, Kantonalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Sarajeva, Fondacije za kinematografiju, te Fonda Goteborg Film Festivala.