Wolf Competition
75

Predstavljen žiri glavnog takmičarskog programa Omladinskog Film Festivala

Klix.ba
Ovogodišnji članovi žirija za glavnu takmičarsku selekciju Omladinskog Film Festivala Sarajevo su dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri - Denis Samardžić, Bojana Radulokavić i Maša Debeljković.

Predsjednik žirija za ovu godinu bit će Denis Samardžić, direktor kinodistribucije u kompaniji Una Film koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kao vanjski stručni saradnik angažovan je u Multiplexu Ekran u Zenici u području programiranja art programa, organizacije Dječjeg film festivala i Međunarodnog festivala angažovanog filma - UFOL. Samardžić će ove godine biti i član žirija na Festivalu Karlovy Vary u Češkoj.

Sa Samardžićem ovogodišnji tim žirija činit će i Bojana Radulović i Milena Debeljković.

Bojana Radulović diplomirala je Audiovizuelnu produkciju na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran u Podgorici, i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije.

Milena Debeljković je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST. Bila je član selekcionog žirija Minhen FilmSchoolFest za 2018. godinu.Godine 2019. učestvuje u osnivanju dokumentarnog filmskog festivala DOK, gde radi kao operativna direktorica. Trenutno je i izvršni producent Martovskog festivala u Beogradu. Producirala je više kratkih filmova, uključujući dva studentska "Svetski rekorederi" Nikole Zdravkovića i "Odelo" Dušana Nikolića. Izvršni producent je i više nagrađivanog LGBT filma "I want to tell you" autora Stefana Mladenovića.