|

Predstavljen žiri glavnog takmičarskog programa Omladinskog Film Festivala

Predstavljen žiri glavnog takmičarskog programa Omladinskog Film Festivala
75
Klix.ba
6.6.2019. u 13:59
0
komentara
75

dijeljenja
Predstavljen žiri glavnog takmičarskog programa Omladinskog Film Festivala
Ovogodišnji članovi žirija za glavnu takmičarsku selekciju Omladinskog Film Festivala Sarajevo su dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri - Denis Samardžić, Bojana Radulokavić i Maša Debeljković.
Predsjednik žirija za ovu godinu bit će Denis Samardžić, direktor kinodistribucije u kompaniji Una Film koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kao vanjski stručni saradnik angažovan je u Multiplexu Ekran u Zenici u području programiranja art programa, organizacije Dječjeg film festivala i Međunarodnog festivala angažovanog filma - UFOL. Samardžić će ove godine biti i član žirija na Festivalu Karlovy Vary u Češkoj.

Sa Samardžićem ovogodišnji tim žirija činit će i Bojana Radulović i Milena Debeljković.

Bojana Radulović diplomirala je Audiovizuelnu produkciju na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran u Podgorici, i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije.

Milena Debeljković je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST. Bila je član selekcionog žirija Minhen FilmSchoolFest za 2018. godinu.Godine 2019. učestvuje u osnivanju dokumentarnog filmskog festivala DOK, gde radi kao operativna direktorica. Trenutno je i izvršni producent Martovskog festivala u Beogradu. Producirala je više kratkih filmova, uključujući dva studentska "Svetski rekorederi" Nikole Zdravkovića i "Odelo" Dušana Nikolića. Izvršni producent je i više nagrađivanog LGBT filma "I want to tell you" autora Stefana Mladenovića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.