Projekcije pod zvijezdama
0

Predstavljen program dugometražnog filma Omladinskog Film Festivala

Klix.ba
Jedanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo koje će biti održano od 6. do 10. septembra donosi do sada najbolje filmske naslove u kategoriji dugometražnog filma.

Riječ je o filmovima nastalim u 2018. i 2019. godini, a koji su rađeni u produkciji najvećih svjetskih filmskih kuća kao što su Netflix, Universal pictures, ali i njemačke produkcijske kuće Bantry Bay. Selekcija "Velikih 5", poručuju organizatori, donosi pet dugometražnih filmova koji su namijenjeni publici svih dobi i nose snažne poruke za mlade i o mladima, ali i za one starije.

Filmovi će biti prikazani u okviru otvorenog kina OFF Open Air Cinema Midtown na sportskom igralištu Osnovne škole Safvet-beg Bašagić u Sarajevu.

Ovogodišnja selekcija "Velikih 5" bit će otvorena filmom "Take Me Somewhere Nice" bh. rediteljice Ene Sendijarević, a naredna četiri dana bit će prikazana dva evropska i jedan američki film. Njemački film "Red Bracelest: The Beginigs" na OFF-u će imati svoju regionalnu premijeru, dok će ostali filmovi u ovoj selekciji imati bh. premijeru.