SFF
6

Predstavljamo Open Air program: Film "Niotkuda" nagrađivanog režisera Fatiha Akina

Klix.ba
U sklopu programa Open Air bit će prikazan film "Niotkuda" Fatiha Akina, starog znanca sarajevske publike koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu gdje je nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena glavnoj protagonistici Diani Kruger.

Katjin život zauvijek se promijeni kada se DNK analizom ustanovi da ostaci pronađeni na mjestu bombaškog napada pripadaju njenom mužu i sinu. Nedugo zatim, policija privodi dvoje mladih neonacista osumnjičenih za napad. Da bi bila sigurna da krivci neće izbjeći kaznu, Katja uzima pravdu u svoje ruke.

Režiju potpisuje Fatih Akin, a scenarij potpisuje u saradnji sa Harkom Bohmom. Uloge u filmu ostvarili su: Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch, Samia Chancrin, Numan Acar, Ulrich Tukur, Rafael Santana, Hanna Hilsdorf i Ulrich Friedrich Brandho.

Fatih Akin je njemački režiser, scenarist i producent turskih korijena. Za svoja ranija ostvarenja osvojio je više od 40 nagrada uključujući i one na najprestižnijim svjetskim festivalima (Cannes, Berlin, Venecija...) te nagrade Evropske filmske akademije i brojna druga priznanja.

SFF