Film/TV
1

Predstava o "životu poslije Dine Mehmeda Mujkića" premijerno u Istri

FENA
Parodija "Dino Food Eliminator" je predstava Sarajevskog AltTeatra i naslonjena je na "život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića", poznatog junaka najgledanije serije "Lud, Zbunjen, Normalan" i njegove otkačene tročlane porodice.

Predstava prati sudbinu simpatično glupavog Dine i njegove dogodovštine nakon što je "umro" jer se prejeo. Komične situacije u koje upada samo su dio njegovog nevjerovatnog putešestvija od luzera do ispunjenja životnog sna da oženi Severinu što mu na kraju i polazi za rukom. Ali, nije kome je namijenjeno nego kome je suđeno, kad svi sretni dočekamo dan vjenčanja sa Severinom, sudbina upliće svoje prste i odvodi nas u potpuno neočekivani kraj.

Muzičko-koreografske sekvence daju poseban šarm ovoj predstavi i zajedno sa izvanrednom glumačkom ekipom, Milan Pavlović (Dino), Haris Gigo Aljević (Dinina majka), Slaven Vidak (Dinin otac) i Staša Dukić (Dinina sestra) sasvim sigurno će vam nabaciti osmijeh na lice, jer junaci iz predstave na sebi svojstven način neskriveno komentiraju aktuelne teme i situacije iz svakodnevnog života.

Pretpremijera predstave zakazana je za 21. oktobar u Poreču u 20 sati u Dvorani POU, dok će građani Buzeta imati priliku gledati premijeru 22. oktobraa u Dvorani POU također od 20 sati. Nakon toga predstava gostuje u Labinu (Kino dvorana) 23. oktobra da u 20 sati, da bi istarska turneja završila sa Umagom 24. oktobra također u 20 sati u dvorani POU Ante Babić.

Predstava će gostovati i u Puli u Istarskom narodnom kazalištu 11. novembra i najvjerovatnije u Rovinju 12. novembra.