Film/TV
0

Poznati filmaši na Pitching forumu 4. ZagrebDox-a

FENA
Na natječaj za projekte koji će biti prezentirani na Pitching forumu u okviru četvrtog i najvećeg regionalnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox pristigao je dosad najveći broj prijava.

Među ostalima svoje su projekte prijavili i Jasmila Žbanić, Ademir Kenović, Branko Ivanda, Pjer Žalica i Branko Ištvančić. ZagrebDox održava se od 25. februara do 2. marta u Studentskom centru u Zagrebu.

U okviru međunarodnog festivala dokumentarnog filma ove će godine drugi put biti organiziran Pitching forum. Dokumentarni filmski projekti autora iz regije nakon dvodnevne će radionice biti predstavljeni panelu televizijskih urednika iz zapadne Evrope i regije te se natjecati za njihovu financijsku podršku.

Na upravo završeni natječaj pristigao je rekordni broj projekata, ukupno 40 iz Hrvatske, BiH, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije.

Većina projekata je iz Hrvatske, a posebno je vrijedno pažnje i to da su ove godine, uz mlade autore, svoje projekte poslali i poznati autori poput Jasmile Žbanić, Pjera Žalice, Ademira Kenovića, Branka Ivande, Branka Ištvančića i drugih, navodi organizator festivala produkcijska kuća FACTUM.