Poziv autorima i produkcijskim kućama za prijave na AJB DOC Film Festival 2019

Klix.ba
21.2.2019. u 09:58
1
1
Poziv autorima i produkcijskim kućama za prijave na AJB DOC Film Festival 2019
1
Al Jazeera Balkans objavljuje poziv autorima i produkcijskim kućama za učešće na drugom izdanju Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivala (AJB DOC), koji će biti održan u Sarajevu od 20. do 24. septembra. U fokusu festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitovanju.
AJB DOC Film Festival rezultat je iskustva televizijske kuće Al Jazeere Balkans u dugogodišnjem radu s produkcijom, akvizicijom i emitovanjem dokumentarnih filmova, a za cilj ima afirmisati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti.

Prijave za drugo izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web stranici AJB DOC Film Festivala ili platforme Film Freeway. Redovni rok za prijave je 10. maj, a produženi 31. maj 2019. godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterija je format TV dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na oficijelnoj festivalskoj stranici.

Zvanična selekcija AJB DOC Film Festivala bit će predstavljena početkom septembra.

Od prispjelih prijava u zvaničnoj takmičarskoj selekciji bit će prikazano 12 dokumentarnih filmova, u netakmičarskoj "Last Minute Cinema" četiri, a u posebnoj selekciji "AJB Prikazuje" tri filma.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljenje nagrade u tri kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: