Film/TV
0

Pozitiv u novom terminu na FTV-u

Sarajevo-x.com
Naida Kundurović
Naida Kundurović
Nakon vrlo uspješnog proljetnog starta i emitiranja 12 emisija, Pozitiv – magazin za bolju Bosnu i Hercegovinu, u jesenjoj shemi Federalne televizije nastavlja se emitirati sa još većim ambicijama i programskim inovacijama. Prvo jesensko izdanje Pozitiva predviđeno je za četvrtak 20. septembra u 22 sata.

Uz već poznati urednički dvojac – Fahrudin Đapo i Naida Kundurović, koja je i voditeljica emisije, te mlade novinare od kojih su najistaknutiji Vlado Marić i Jasmina Jokić, ekipi Pozitiva pridružio se i novinar informativnog programa, već afirmirani donedavni voditelj i urednik Dnevnika FTV, Jakov Avram.

Koncept magazina u svojoj osnovi ostaje isti – davanje šansi uspješnim ljudima, afirmiranje kreativnih projekata, doprinos stvaranju povoljnog okruženja za biznis – uglavnom. Objavljivanje "dobrih vijesti“ kako naglašavaju urednici.

"Međutim, to ne znači da se pod sloganom 'Za bolju BiH' ubuduće nećemo baviti istraživačkim novinarstvom u punom značenju te sintagme uz kritičko ukazivanje na sasvim konkretne anomalije sa kojim se bh. društvo suočava", ističe Naida Kundurović.

Pozitiv će, osim emitiranja prepoznatljivih rubrika i aktuelnih razgovora sa relevantnim gostima u studiju, od jeseni pokrenuti i niz vrlo zanimljivih akcija.

"U prvoj od njih, zajedno sa nekoliko nevladinih organizacija i pod visokim pokroviteljstvom Evropske komisije u BiH i osobno gospodina Dimitrisa Kourkoulasa, FTV i Pozitiv bit će medijski partner u izboru društveno najodgovornijeg preduzeća godine u našoj zemlji. Također, već uveliko razmišljamo i o jednoj velikoj i glamuroznoj akciji izbora poslovnog poduhvata godine u BiH koja bi bila nešto sasvim novo u odnosu na ono što u oblasti biznisa sada postoji. Ali više detalja o tome dat ćemo u samom magazinu", kaže Fahrudin Đapo.

Već u prvom septembarskom izdanju Pozitiv će gledaocima ponuditi niz zanimljivih sadržaja. Naši reporteri istraživali su stvarne domete Vladine akcije u pokušaju suzbijanja rada nacrno, donijet ćemo izuzetno zanimljivu reportažu iz Laktaša i otkriti da li je priča o ovom mjestu lažni Dodikov mit ili ima mjesta tvrdnjama o "eldoradu u RS", ekskluzivno ćemo predstaviti jedinog Bošnjaka, savjetnika predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića.