Film/TV
7

"Povratnik" u kinu Meeting Point od 21. januara

Klix.ba
Na redovni repertoar kina Meeting Point u četvrtak, 21. januara stiže "Povratnik"/"The Revenant" Alejandra Gonzáleza Iñárritua.

Inspiriran istinitim događajima, "Povratnik" je uzbudljivo filmsko ostvarenje koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednog muškarca i izuzetnu moć snage ljudskoga duha.

U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) napao je medvjed, a njegov tim, predvođen Johnom Fitzgeraldom (Tom Hardy) su ga teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom voljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava.

Film je nagrađen Zlatnim globusom u tri kategorije, a nominovan je za nagrade Oscar u 12 kategorija, uključujući i one za najbolji film, najbolju režiju te najbolju mušku glavni u sporednu ulogu.

Film će u četvrtak, 21. januara biti na programu u 21 sat, a u narednim danima će se prikazivati u redovnom terminu od 20 sati.