Radost za najmlađe
0

Povratak nestašnog Petra Zeca u bh. kina očekuje se u proljeće

Klix.ba
On je nestašan, impulsivan, nekada pravi vragolan, ali i omiljeni zloćko, njuškom i repom Petar Zec, voljeni zec u plavom kaputu koji nam se ovog proljeća vraća na velika platna i to u velikom stilu. S ponekim starim i poznatim trikovima priprema potpuno nove nepodopštine zbog kojih ćemo ga voljeti još više.

Neko vrijeme je prošlo otkako su Petar Zec i Tomo zakopali ratnu sjekiru, barem prividno. Biba, Tomo i zečevi osnovali su improviziranu porodicu, ali uprkos svim nastojanjima, Petar nikako da se riješi svoje nevaljale reputacije. Tražeći avanturu izvan sigurnosti vlastitog vrta, Zecimir otkriva cijeli novi svijet u kojem se njegovi nestašluci cijene, ali u trenutku kada njegova porodica odluči sve rizikovati kako bi ga pronašla, Petar mora odlučiti kakav zec želi biti.

Petar Zec, ili u originalu "Peter Rabbit", na veliko platno iskače ravno iz širom obožavane i rado čitane istoimene serije knjiga engleske spisateljice Beatrix Potter koja je prodana u 45 miliona knjiga i to na 36 jezika.

Ovaj obožavani zec u plavom kaputu i bez hlača svojevrsna je ikona koja je ušla i ostala u srcima onih najmlađih, ali i onih malo starijih. Njegova prva ekranizacija iz 2018. godine "Petar Zec" oduševila je sve generacije te ju je samo u domaćim kinima pogledalo 15.000 gledalaca.

Reditelj filma ponovo je Will Gluck, ali ovog puta u saradnji s Zareh Nalbandian. Od glumaca vraćaju nam se Rose Byrne i Domhnall Gleeson, a u originalnoj verziji glasove likovima posudili su Margot Robbie, Elizabeth Debicki i James Corden, dok su u hrvatskoj Luka Bulić, Franjo Dijak, Tihana Lazović, Renata Sabljak, Iva Šulentić, Hana Hegedušić, Dušan Bućan, Dalibor Petko, Zlatan Zuhrić Zuhra, Bruno Šimleša samo neka od imena koja su svoje glasove posudila u sinhronizaciji prvog filma.

Kao što je to bilo prošle godine, i ovoga puta avanture Petra Zecimira bit će zasigurno najveći porodični filmski događaj koji će do suza nasmijati i oduševiti sve generacije gledalaca.