Uvredljive scene uzbunile gledaoce
1

VIDEO / Potukli se duhovi princeze Diane i Jade Goody u crtanom filmu

Klix.ba
Channel 4 je izazvao pravu buru negodovanja nakon što je prikazao crtani film "Full English", u kojem se sukobljavaju duh princeze Diane i duh Jade Goody u vezi s tim ko je prava princeza iz naroda.

U jednoj od scena duhovi pokušavaju zadaviti jedan drugog i upravo zbog toga primili su brojne pozive gledalaca koji negoduju.

Crtani film je prikazan u ponedjeljak navečer, a lik Jade Goody, djevojke koja je 2009. preminula od raka, psuje. Kasnije dolazi i lik preminule princeze Diane, čiji su komentari također uvredljivi.

"Žao mi je što kasnim, imala sam nekih problema s autom, saobraćaj je bio ubitačan", kaže lik princeze koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine.

Jade Dianu u jednom trenutku naziva "bulimičnom kujom", aludirajući na to da pati od poremećaja u ishrani. Duh princeze Diane Jade naziva "ćelavom", a potom se počinju fizički sukobljavati i hvatati za vratove.

Ovo je bila tek druga epizoda novog animiranog sitkoma koji je još prije početka prikazivanja opisan kao "besramno grub i blesav, sa prepoznatljivim likovima i smiješnim pričama".