{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Potraga za Nemom' stigao u sarajevska kina

1.12.2003. u 18:07
0
0
'Potraga za Nemom' stigao u sarajevska kina
0
'Potraga za Nemom' stigao u sarajevska kina
U četvrtak, 4.12.2003. u kinu Obala Meeting Point počinje velika avantura sa Nemom!
Film POTRAGA ZA NEMOM prikazivat će se svakim radnim danom od 17.00, 19.00 i 21.00 a subotom i nedjeljom čak u 5 termina (od 11.00, 14.00, 17.00, 19.00 i 21.00).

U BKC-u, Obala nastavlja sa prikazivanjem hitova KILL BILL (od 21.00) i GORI VATRA (od 19.00).

POTRAGA ZA NEMOM/ Finding Nemo

Režija: Andrew Stanton, Lee Unkrich
Uloge (glasovi): Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe
Žanr: animirana avantura/ komedija/ porodični
Trajanje: 100 min

Fantastična animirana priča nastala u saradnji kopmanije Disney i vodećeg animacijskog studija Pixar, ovaj put nam donosi uzbudljivu avanturu pod vodom!
U glavnim ulogama su otac i sin, dvije živopisne ribice i okrutni stanovnici mračnih dubina okeana.
Nemo je 6-godišnji sin jedinac kojeg tata Marlin brižljivo čuva od vanjskog svijeta u kojem je ranije stradala njegova porodica. No, kada dodje vrijeme da Nemo krene u školu, ljubav i briga Marlinova neće biti od velike pomoći jer će Nemo na putu ka školi biti kidnapovan. Marlin kreće u očajničku potragu za sinom u kojoj će mu biti potrebni hrabrost, mudrost i vjera kako bi se suočio sa nevoljom. Mada ovu priču pričaju ribice, ona ima mnogo zajedničkog sa ljudima. Roditelji naime prolaze kroz ista iskušenja kada dijete počinje da odrasta, pogotovu ako je riječ o djetetu koje je godinama ugodno sanjarilo u zaštitničkoj luci brižnog roditelja: ono će se jednog dana probuditi sa velikim zanimanjem za vanjski svijet od kojeg je bilo zaštićeno.

Na najvećoj on-line filmskoj bazi podataka ovaj film po ocjenama posjetilaca (2286 glasova) ima prosječnu ocjenu 8,4 (najviša je 10)! Po rezultatima na americkom box officeu to je film koji je porazio sve ovogodišnje 'odrasle' konkurente i ostvario zaradu od 340 miliona dolara! Potraga za Nemom je imala najbolje vikend otvaranje od bilo kog animiranog filma do sada, sa prihodom od 70,2 miliona dolara!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: