Film/TV
0

"Potonuće" TV-a: Channel 4 emituje show u kojem se potencijalni partneri upoznaju goli

Klix.ba
Od Velikog brata, preko Farme, Parova, pa Kutije za seks (emisija u kojoj se parovi seksaju u kutiji pred kamerama), zapadne televizije su krenule na putu ka dnu. Britanski Channel 4 otišao je korak niže i od ove sedmice počeo emitovati "Naked Attraction" u kojem se potencijalni partneri upoznaju goli pred kamerama.

Hiljade gledalaca žalilo se putem društvenih mreža i regulatornim agencijama za komunikacije jer show uopće nije cenzurisan. Svi dijele jednako mišljenje "ovo je najgora emisija" ikada emitovana na televiziji.

"Ovo je najgori program ikada emitovan i nema se šta prepopručiti u tome", rekao je glasnogovornik britanskog RAK-a.

Channel 4 oglasio se saopćenjem u kojem je kazano da je cilj showa demistificirati pravila seksualne privlačnosti za aplikaciju za ljubavne sastanke Tinder.

Osobe koje se prijave za učešće imaju sastanke "na slijepo". Upoznaju se goli, a glavni učesnik/ca bira između šest potencijalnih partnera. Platno prvo otkriva stopala, koljena, butine, pa potom genitalije i onda se penje ka vrhu. Posljednje su oči i glas.

"Ljudska privlačnost pretvorena je u igru u kojoj se tijelo prikazuje kao komad mesa u prodavnici. Bilo bi naivno misliti da se ovom emisijom pokušavaju srušiti barijere. Ovaj show je napravljen samo da Channel 4 brzo i lagano podigne gledanost. A to je zaista dno dna", naveo je britanski Telegraph.