U kinima 2012. godine
0

Potonuće Titanica ćete gledati i u 3D formatu

Sarajevo-x.com
Veliki hit, film "Titanic", moći ćete 2012. godine pogledati i u 3D formatu, potvrdio je producent filma Jon Landau, prenose američki mediji.

Drugi film u historiji po zaradi, film reditelja Jamesa Camerona, u 3D formatu bit će prikazan u aprilu 2012. godine, kada će se obilježiti 100 godina od potonuća broda.

Kako navode mediji, kompanija "Lightstorm Entertainment" uradila je nephodna testiranja snimaka, međutim još uvijek se ne zna koji studio će dobiti čast da radi na tom projektu.

James Cameron je i ranije najavljivao da 2012. godine planira svoj veliki hit "Titanic", dovesti u svjetska kina u 3D formatu.

Naime, nakon što je njegov film "Avatar" postao pravi svjetski hit i prvi film u historiji po zaradi, Cameron je odlučio iskoristiti prednosti savremene tehnologije i omogućiti gledateljima da potonuće Titanica gledaju u 3D-u.

Redatelj je još tada istakao da će specijalni efekti biti dodani korištenjem posljednje kompjuterske tehnologije i da se nada da će to biti lako izvodivo, jer su unutarnji i vanjski snimci digitalno obrađivani i u originalnom filmu.

Inače, 2012. godine u kinima bi se u 3D formatu trebao pojaviti i film Georgea Lucasa "Ratovi zvijezda: Epizoda I - Fantomska prijetnja".