"POSTcast"
97

Postfest pokreće podcast: Emitovat će interesantne razgovore sa umjetnicima

L. K.
U periodu u kojem je pozorišna umjetnost pala u treći plan, u višeglasju zabrinutih pesimista koji predviđaju nevrijeme i nakon pandemije, tim POSTfesta odlučio je pokrenuti podcast o pozorištu.

POSTcast, pozorišni studentski podcast, ugostit će na sigurnoj socijalnoj distanci brojne etablirane umjetnike i umjetnice iz pozorišnog svijeta.

"Namjera nam je da kroz razgovore, prebrodimo period praznih pozorišta, i pripremimo se za teatarsko sutra, koje sigurno postoji, kao i za sve promjene koje su neminovne", objašnjavaju.

Studenti Akademije scenskih umjetnosti odlučili su na ovaj način promovisati pozorišnu umjetnost a ovaj postcast ima za cilj da traje i nakon pandemije te u toku festivala kada će imati priliku da ugoste brojne goste iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske te Crne Gore, ako ne bude novih valova pandemije, razumije se.

"U prvoj epizodi POSTcasta ugostit ćemo glumca Senada Bašića, a razgovor će voditi Iva Šimić. Do novembarskog izdanja POSTfestivala – vidimo se u četvrtak u 20:30h! POSTcastujmo!", zaključuju iz POSTcasta.

Emisije ćete moći pratiti i na portalu Klix.ba, koji će direktno prenositi cijeli program.