Poseban projekat
74

POSTcast nastavlja s radom: U četvrtak i nedjelju gostuju Tarik Filipović i Bobo Jelčić

L. K.
Nakon dvije emitovane epizode Postcasta gdje su govorili sa rediteljicom Selmom Spahić i glumcem Senadom Bašićem, u ovoj sedmici u već najavljenim terminima za četvrtak i nedjelju u 20:30 sati ćemo imati priliku gledati razgovor sa glumcem Tarikom Filipovićem i rediteljem Bobom Jelčićem.

Studentski pozorišni festival Postfest je pokrenuo studentski podcast pod nazivom Postcast. Ideja je da Postcast bude festivalska televizija i da narednih mjeseci emituje razgovore sa pozorišnim i filmskim umjetnicima.

Također, razgovarat će se o filmovima, pozorišnim predstavama i festivalima ali i o televizijskim serijama. Ovo je prvi studentski podcast u Bosni i Hercegovini te smatramo da ćemo na ovaj način raditi više na promociji umjetnosti u javnom diskursu.

Razgovor sa glumcem Tarikom Filipovićem koji će biti u četvrtak će voditi apsolvent glume i glumac Tarik Džinić. Razgovor sa rediteljem Bobom Jelčićem vodit će student režije Gabrijel Lazić.

Studenti Akademije scenskih umjetnosti kroz postcast žele pokrenuti platformu na kojoj će se govoriti o performativnim i audio-vizualnim umjetnostima. Najavljuju brojna gostovanja ali i različite teme o kojima će se diskutovati u budućnosti. Organizatori najavljuju održavanje drugog pozorišnog studentskog festivala Posfest ove godine u novembru.

Podsjetimo, Postcast ćete moći gledati i na portalu Klix.ba u četvrtak i nedjelju u 20:30 sati.