Trinaesta epizoda
60

Postcast: Miraj Grbić o sarajevskoj akademiji, Hollywoodu i "Fast & Furiousu"

L. K.
U trinaestoj epizodi postcasta, koja će biti emitovana u nedjelju u 20:30 sati, možete gledati i slušati razgovor sa glumcem Mirajem Grbićem. Miraj se javlja iz Los Angelesa i govorit će o svojim počecima na sarajevskoj akademiji ali i o novim počecima u Los Angelesu.

Nakon što smo protekle sedmice imali priliku slušati razgovor s Borisom Isakovićem, ove sedmice saznat ćemo kako se Miraj navikao na novi život, kako je promjenio navike i o novim nešto više o novim projektima. Razgovor sa Mirajem Grbićem će voditi Tarik Džinić.

"Nastavljamo sa emitovanjem novih epizoda podcasta i drago nam je da ovoga puta imamo osobu koja se javlja iz Hollywooda što može biti inspirativno za sve one koji se već bave ili žele da se bave ovim poslom. Kroz ovaj razgovor i podjelu iskustava između apsolventa glume i već izgrađenog glumca će nam se približiti svijet glume", izjavila je Mia Avdagić, organizatorica Postfesta.

Miraj Grbić je diplomirao glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. U Narodnom pozorištu Sarajevo je ostvario veliki broj uloga u predstavama "Ženidba", "Tvrđava"… Film koji je otvorio put za Hollywood bio je "Mission Impossibe – Ghost Protocol", a poznat je i po ulagama u filmovima "Halimin put" i "Remake". Miraja Grbića obilježila je televizijska uloga u seriji "Lud, Zbunjen, Normalan".

Postcast je podcast studentskog pozorišnog festivala Posfest koji će se održati u novembru. Iz Postfesta najavljuju da će od narednog mjeseca se emitovati jedna epizoda sedmično umjesto dosadašnje dvije. Sve postcaste možete pratiti na Posfest YouTube kanalu ali i na Postfest Facebook stranici.