Pripreme u jeku
51

Postavljeno filmsko platno Ljetnog kina Raiffeisen, najatraktivnije lokacije SFF-a

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ljetno kino Raiffeisen, smješteno na sarajevskom igralištu Metalac, užurbano se priprema za 23. izdanje Sarajevo Film Festivala, a jutros je u njemu podignuto i filmsko platno na kojem će publika na otvorenom gledati niz uzbudljivih naslova i ugostiti brojne eminentne goste.

Najatraktivnija festivalska lokacija, koja svake večeri ugosti više od 3.000 ljubitelja filmske umjetnosti, šarenit će se od raznobojnih stolica, a uz brojne filmove ovdje će biti upriličene i dvije ceremonije uručenja nagrada Počasno Srce Sarajeva velikanima Johnu Cleeseu i Oliveru Stoneu.

Open Air program ove godine nam donosi filmove "Druga strana nade", Akija Kaurismäkija koji će predstaviti glumci Sherwan Haji i Simon al-Bazoonm, Niotkuda Fatiha Akina, "Pravo vrijeme" Josha Safdiea, Bennya Safdiea, "Žaba" Elmira Jukića čija mnogobrojna ekipa će se pokloniti publici, "Avrilina kćerka" koji će predstaviti reditelj Michel Franco, "Riba zvana Wanda" Charlesa Crichtona, koji će predstaviti počasni gost Festivala John Cleese, "Velika bolest" Michaela Showaltera te "Vozač" Edgara Wrighta.

Uz Ljetno kino, projekcije će se održavati u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kinu Meeting Point, Multipleksu Cinema City, Sarajevsko Summer Screenu, Art kinu Kriterion, Pozorištu mladih, Kinu Novi Grad i MMC - Kinu Ilidža.

Online prodaja ulaznica za 23. SFF počinje 1. augusta u podne putem zvanične web stranice www.sff.ba, a slobodna prodaja 4. augusta u 10 sati u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC Sarajevo.