|

Posljednji dan 25. SFF-a donosi projekcije pobjedničkih filmova iz takmičarskih kategorija

Posljednji dan 25. SFF-a donosi projekcije pobjedničkih filmova iz takmičarskih kategorija
11
E. Lj.
23.8.2019. u 09:57
4
komentara
11

dijeljenja
SFF
Posljednji dan 25. SFF-a donosi projekcije pobjedničkih filmova iz takmičarskih kategorija Foto: M. O./Klix.ba
Posljednji dan 25. Sarajevo Film Festivala, najveće i najznačajnije filmske smotre u regiji, donosi projekcije pobjedničkih filmova iz svih takmičarskih kategorija, kao i projekciju filma "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina koji će u sklopu Open Air programa biti prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen.
U 11:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će upriličena projekcija film "A onda smo plesali" reditelja Levana Akina. Levan Gelbakhiami, glavni protagonista ovog filma, sinoć je dobio Srce Sarajeva za najboljeg glumca.


U 13:45 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će upriličena projekcija filma "Ukrug". Za ulogu u ovom filmu Irinin Jambonas dobila je Srce Sarajeva za najbolju glumicu.


U 16 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati film "Sherbet" srbijanskog reditelja Nikole Stojanovića koji je dobio Srce Sarajeva za najbolji studentski film. Nakon toga slijedi projekcija filma "Posljednja slika o ocu" Stefana Đorđevića koji je dobio Srce Sarajeva za najbolji kratki film.


U 17:45 u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati film "Priča o tri sestre" za koji je turski reditelj Emin Alper osvojio Srce Sarajeva za najboljeg reditelja, dok u 20 sati možete pogledati film "Take Me Somewhere Nice" Ene Sendijarević koja je dobitnica nagrade Srce Sarajeva za najbolji igrani film.


U Meeting Pointu od 12 sati možete pogledati film "Euforija postojanja" mađarske rediteljice Reke Szabi, dobitnice nagrade za ljudska prava. U 15 sati će biti upriličena projekcija filma "Kad su rasle japanske jabuke" reditelja Hilala Baydarova koji je proglašen najboljim dokumentarnim filmom 25. SFF-a.


U 20:30 sati u Ljetnom kinu Raiffeisen bit će upriličena projekcija filma "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina u kojem nas Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie vraćaju u zlatno doba Hollywooda.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...