Brojni filmovi
5

Posljednji dan 24. SFF-a donosi projekcije pobjedničkih filmova iz takmičarskih kategorija

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Osmi, ujedno i posljednji dan 24. Sarajevo Film Festivala donosi projekcije pobjedničkih filmova iz svih takmičarskih kategorija, kao i projekciju filma "Špijun koji me napucao" koji će u Raiffeisen Ljetnom kinu biti prikazan u sklopu Open Air programa.

U Narodnom pozorištu Sarajevo u 11:30 sati možete pogledati film "Teret" srbijanskog reditelja Ognjena Glavonića. Glavnom protagonisti ovog filma Leonu Lučevu sinoć je uručeno Srce Sarajeva za najboljeg glumca.

U 13:45 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će upriličena projekcija filma "Jedan dan" mađarske rediteljice i glumice Zsofie Szilagyi koja je sinoć nagrađena Srcem Sarajeva za najbolju glumicu.

U 16 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati film "Posljednji poziv" mađarske rediteljice Hajni Kis, dobitnice nagrade Srce Sarajeva za najbolji studentski film. Nakon toga slijedi film "Dah" bh. reditelja Ermina Brave koji je dobio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film te film "Potpisao sam peticiju" Mahdija Fleifela koji je kandidat za Evropsku filmsku nagradu.

U 17:45 u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati film "Limunada" rumunske rediteljice Ioane Uricaru koja kući nosi Srce Sarajeva za najbolju rediteljicu. Nakon toga će, u 20 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo biti upriličena projekcija filma "Aga" bugarskog reditelja Milka Lazarova koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

U Meeting Pointu od 12 sati možete pogledati film "Araf" turske rediteljice Didiem Pekun, dobitnice nagrade za ljudska prava, dok će u 15 sati biti održana projekcija filma "Srbenka" hrvatskog reditelja Nebojše Slijepčevića koji je dobio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film.

U 20:30 sati u Raiffeisen Ljetnom kinu možete pogledati film "Špijun koji me napucao", urnebesnu komediju u kojoj se dvije tridesetogodišnjakinje (Mila Kunis i Kate McKinnon) nađu upletene u neočekivanu svjetsku zavjeru, kada se Audreyin bivši dečko pojavi u njihovom stanu s opasnim ubicama za petama. Njih dvije odmah krenu u akciju bježeći preko Evrope sa šarmantnim britanskim agentom i planom za spašavanje svijeta.

SFF