24. izdanje
32

Posljednje pripreme za SFF: Na Metalcu podignuto filmsko platno, postavlja se Festivalski trg

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Raiffeisen ljetno kino na otvorenom, najatraktivnija lokacija Sarajevo Film Festivala koja je smještena na sarajevskom igralištu Metalac, polako dobija svoj prepoznatljiv izgled, kao i Festivalski trg na kojem je već počelo postavljanje Festivalskog trga.

Jutros je podignuto filmsko platno na kojem će brojni ljubitelji sedme umjetnosti od 10. do 17. augusta pod vedrim ljetnim nebom gledati filmove iz programa Open Air koji pruža prvoklasna filmska ostvarenja koja zadovoljavaju i najizbirljivije ljubitelje filma.

Ovaj atraktivni program svake večeri u Ljetnom kinu nudi nezaboravno iskustvo gledanja filma pod zvijezdama, na najvećem filmskom platnu u regiji i sa izuzetnom kvalitetom projekcija. Program predstavlja izuzetno kvalitetnu evropsku produkciju, nezavisnu američku produkciju, a ne izostaju ni filmovi iz skorije dokumentarne produkcije. Projekcije u Ljetnom kinu su veoma često upriličene u prisustvu filmskih ekipa filmova koji se predstavljaju.

Osim toga, počela je postavka ispred Narodnog pozorišta gdje će se nalaziti Festivalski trg i crveni tepih kojim će i ove godine prošetati zvijezde regionalne i svjetske filmske scene.

Online prodaja ulaznica za 24. SFF počinje 30. jula putem zvanične web stranice, a slobodna prodaja 3. augusta u 10 sati u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC-u Sarajevo.