Film/TV
6

Posljednja filmska sedmica u ovoj godini u Cinema Cityju

Posljednja Cinema City filmska sedmica u 2013. godini je u znaku prazničnog raspoloženja i ugodne zimske atmosfere.
Najmlađi posjetitelji uživaju u posebnoj zimskoj priči, uz mnoštvo iznenađenja koje je samo za njih osmislio slatki sponzor zimskih čarolija Cipiripi – Nestle. Uz najnovije animirane avanture u okviru Zimskih čarolija i prikupljanje pečata posjetitelji će imati priliku osvojiti nagrade. Kids media planeri se mogu preuzeti na blagajnama Cinema Cityja. Za one koji pogledaju tri različita filma u okviru Zimskih čarolija Cirpiri je pripremio poklon pakete.

Zimski ugođaj upotpunite u Cinema City Café Baru, svakog petka osjetite čari pijenja čaja u periodu od 13:00 do 16:00 sati.

Od 26. decembra nova biografska kriminalistička drama, "Vuk s Wall Streeta" (The Wolf of Wall Street) Genijalni Martin Scorsese ponovno oduševljava adaptacijom biografije intrigantnog mešetara.Temeljen na istinitoj priči, film predstavlja život Jordana Belforta, od njegova uspona na berzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog s kriminalom i korupcijom.

Na repertoar Cinema Cityja dolazi i epska 3D fantazija, "47 Ronina" (47 Ronin) Kada izdajnički vojni zapovjednik ubije njihovog vladara i protjera vojsku, 47 samuraja bez gospodara zaklinje se na osvetu i vraćanje časti. Otjerani iz svojih domova i raštrkani širom zemlje, ova grupa morat će da potraži pomoć od Kaija, meleza kojeg su jednom odbili. Pogledajte borbu kroz divlji svijet mitskih zvjeri, čarolija mijenjanja oblika i nevjerovatnih užasa. Obezbejdite Vaše kino ulaznice već danas na blagajnama Cinema Cityja.

Po prvi put u istoriji filma publika će uistinu osjetiti kako je bilo kad su dinosauri vladali Zemljom. Šetnja s dinosaurima 3D (Walking with dinosaurs 3D) ultimativno je kino iskustvo. Najnovija otkrića i najmodernija tehnologija predstavit će vam dinosaure stvarnije nego ikad prije, unutar prave prethistorijske pustolovine! Mali dinosaur Patchi dokazat će da preživljavanje nije rezervirano samo za najveće i najjače. Pretprodaja kino ulaznica na blagajnama Cinema Cityja.

Multipleks Cinema City svim posjetiteljima želi sretnu i uspješnu Novu 2014. godinu.