Uz suze i smijeh
11

Ponovo se okupila ekipa filma "My Best Friend's Wedding"

Klix.ba
Foto: Entertainment Weekly
Foto: Entertainment Weekly
Film "My Best Friend's Wedding" sniman je u Chicagu na ljeto 1996. godine. Glavne uloge su tumačili Julia Roberts, Cameron Diaz i Dermot Mulroney. Njih troje su se ponovo sastavili kako bi ukrasili naslovnu magazina Entertainment Weekly te dali kratki intervju.

"Mislim da je film imao jako smiješnih i interesantnih momenata te je bio prožet pametnim izjavama. Bilo je tu dosta padanja", kroz smijeh je pričala Julia.

Dermot je izjavio kako mu se svidjela činjenica da je glumio glavnu ulogu te da je Julia bila žena koja je u filmu luda za njim.

"Ljudi mi i danas spominju ovaj film, ne bih ga mijenjao ni za šta", rekao je Dermot.

Foto: Entertainment Weekly
Foto: Entertainment Weekly

Cameron je izjavila kako je razmišljala o odbijanju uloge u filmu. Ipak, odlučila je raditi sa sjajnom ekipom i film joj je pomogao da se probije na filmsku scenu. Ekipa je istakla da im fanovi često spominju film i daju komentare na njihove uloge.

Foto: Entertainment Weekly
Foto: Entertainment Weekly

Glumci su u intervjuu pričali o scenama koje su snimali, te su dijelili anegdote sa snimanja. Izjavili su kako su se kao ekipa odmah uklopili te kako nije bilo sumnje da će odraditi odličan posao što se tiče filma. Premijera filma se desila 20. juna 1997. godine te je u prvoj sedmici prikazivanja zaradio 21 milion dolara, a suma cijele zarade iznosi 127 miliona.