Film/TV
0

Ponovno otvaranje kina Unitic nakon ljetnje pauze

FENA
Nakon ljetnje pauze i godišnjih odmora, kino Unitic ponovo otvara svoja vrata za sve ljubitelje dobrih filmova.

Od 07. 09. do 13. 09. na repertoaru kina Unitic bit će prikazivan dobitnik IFTA nagrade film Brza hrana - "Short order". Radi se o engleskom filmu čija se radnja odvija tokom jedne noći u restoranu brze hrane gdje će se životi i mašta glavnih likova pomješati kroz priče koje opisuju misteriju, veličanstvenost i magiju života. Glavne uloge u ovom crnohumorističnom filmu su preuzeli Rade Šerbedžija i Emma de Caunes.

Od 14. 09, dvije sedmice su rezervisane za Poseidon. Ovu novu adaptaciju čuvenog filma katastrofe iz 1972 potpisuje majstor ovog žanra Wofgang Peterson koji je već dokazao umjeće sa filmovima "Dan poslije sutra", "Oluja svih oluja" i "Das boot". Glumačka ekipa na čelu sa Kurt Russell-om, Josh Lucas-om i Jacinda-om Barrett, će pri očajničkom izvlaćenju iz polupotopljenog broda kojeg je na novogodišnjem krstarenju okrenuo ogroman talas ostaviti i vas bez daha.

Krajem septembra, tačnije 28. 09. čovjek od čelika ili Superman će zauzeti dvoranu. Tako će jedan od najuspješnijih filmova ove godine „Povratak supermana“ na radost mnogih fanova ovog veoma popularnog stripovskog junaka stići u sarajevsko kino Unitic. Ulogu ovog junaka, alias Klarka Kenta veoma uspješno je preuzeo mladi glumac Brandon Routh, dok njegovu ljubav, novinarku Lois Lane igra ljepotica Kate Bosworth. Nakon borbe sa Generalom Zodom i njegovom bandom Kriptonskih super zločinaca, Superman misteriozno nestaje punih šest godina. Nakon potrage za još preživjelih sa Kriptona i nakon neuspjeha, Superman se vraća u Metropolis kako bi ponovo preuzeo identitet Clark Kenta. Po povratku, on otkriva da je Lois Lane u vezi i da ima sina. On takođe otkriva da je Metropolis naučio živjeti bez njega, što čini da izgubi motivaciju za zaštitu nevinih. Da bi stravi bile gore, njegov stari neprijatelj Lex Luthor smislio je plan za poraz Čovjeka od čelika, jednom zauvjek. Superman sada mora probleme ostaviti po strani kako bi zaštitio izgubljenu ljubav i grad koji je izgubio vjeru u njega....

Projekcije za sve filmove su u 18:00 i 20:30 sati.