Potvrđen identitet
34

Policija pronašla tijelo glumice Naye Rivere u jezeru u Kaliforniji

A. B.
Naya Rivera , Foto: Instagram
Naya Rivera , Foto: Instagram
Nakon šest dana potrage policija je potvrdila da je pronađeno tijelo nestale glumice Naye Rivere u jezeru u američkoj državi Kalifornija.
BBC piše da je glumica Naya Rivera (33) nestala u srijedu nakon što je veslala čamcem koji je posudila i na kojem je bila sa četverogodišnjim sinom na jezeru Piru u okrugu Ventura.

Ronilački timovi pronašli su tijelo ranije u ponedjeljak, a na konferenciji za medije na obali jezera šerif Bill Ayub rekao je da je policija uvjerena da je riječ o glumici Riveri te da nema naznaka da je riječ o samoubistvu.

Njen sin je rekao policiji da su taj dan otišli plivati, ali da se ona nikada nije vratila. Nakon toga je uslijedila intenzivna potraga za glumicom, u koju su bili uključeni specijalni ronilački timovi, psi tragači i helikopteri.

Potraga za glumicom Nayom Riverom (Foto: EPA-EFE)
Potraga za glumicom Nayom Riverom (Foto: EPA-EFE)

Glasnovornik policije Kevin Donoghue ranije je kazao da su u potragu uključili sve raspoložive resurse te dodao da je sin opisao da mu je u sjećanju ostalo da njegova majka "nestaje ispod vode".

Glumica Naya Rivera bila je poznata po ulozi u popularnoj seriji "Glee", a mnoge kolege su se oprostile od nje na Twitteru.

"Odmori se draga Naya. Uvijek si imala mnogo snage, želim ljubav i mir tvojoj porodici", napisala je glumica Jane Lynch.

Rivera je glumačku karijeru započela još kao dijete kada se i kao model pojavljivala na TV reklamama u SAD-u.

Rivera je nestala u srijedu poslijepodne nakon što je sa sinom Joseyem otišla na vožnju čamcem. Policija je pokrenula potragu nakon što su dječaka pronašli samog na čamcu, a on im je tada rekao kako je njegova majka otišla plivati i nije se više vratila.