|

Policija izvela maloljetnike koji su gledali film "Joker", roditeljima i vlasniku kina prijeti kazna

Policija izvela maloljetnike koji su gledali film "Joker", roditeljima i vlasniku kina prijeti kazna
36
E. Sk.
22.10.2019. u 18:36
27
komentara
36

dijeljenja
Nakon što je policija izvela nekoliko maloljetnika iz dva kina u Atini u kojima se prikazuje američki blokbaster "Joker", film koji nosi oznaku "Samo za odrasle", u Grčkoj je izbila široka polemika.
Mada su upozoreni da mogu biti kažnjeni, pojedini roditelji oglušili su se na ovo upozorenje.

Ministarstvo kulture stupilo je u javnu polemiku sa Ministarstvom unutrašnjih poslova jer je, prema pisanju stranih medija, policija iz dva kina izvela desetak maloljetnika, mahom između 14 i 16 godina, dok su gledali film Todda Phillips, dobitnika Zlatnog lava na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu.

U središtu kontroverze je strah od posljedica gledanja scena nasilja po djecu.

Do intervencije policije došlo je nakon prijave dvije službenice Ministarstva kulture koje su se zatekle u kinima, navodi se u saopćenju policije.

Sedam tinejdžera je iz jednog od kina odvedeno u policijsku stanicu, a roditelji su pozvani da ih preuzmu, uz najavu da će protiv njih biti podnijete prekršajne prijave zbog zapostavljanja maloljetnika.

Film "Joker" bavi se preobražajem depresivnog komičara, kojeg društvo zlostavlja i koji se pretvara u nasilnika. Krajem septembra, kada je u Los Angelesu održana svjetska premijera filma, koji je trenutno među najuspešnijim po zaradi, tamošnja policija najavila je povećano prisustvo oko kino sala.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...