Film/TV
0

Poklanjamo ulaznice za film "Hobit: Bitka pet vojski 2D" u CineStaru

I ove sedmice portal Klix.ba i CineStar Mostar nagrađuju dva čitatelja sa po dvije ulaznice. Film za koji možete osvojiti karte je "Hobit: Bitka pet vojski 2D".

Ulaznice se mogu iskoristiti od 11. do 17. decembra 2014, a sve što trebate uraditi je poslati vaše ime, prezime i broj telefona na mail [email protected] sa naznakom Nagradna igra CineStar.

Od Oscarom nagrađenog filmaša Petera Jacksona dolazi film "Hobit: Bitka Pet vojski", završni nastavak trodijelne adaptacije uvijek popularnog remek-djela Hobit J. R. R. Tolkiena. Film "Hobit: Bitka pet vojski" donosi epsko razrješenje pustolovina Bilba Bagginsa, Thorina Hrastoštita i Patuljačke družine.

Preotevši domovinu od zmaja Smauga, Družina je nehotice poslala smrtonosnu silu na okolni svijet. Razgnjevljeni Smaug sada ognjenom srdžbom salijeće nezaštićene muškarce, žene i djecu iz Jezergrada.

Iznad svega opsjednut iznova stečenim blagom, Thorin žrtvuje prijateljstvo i čast ne bi li ga sačuvao samo za sebe, dok Bilbovi grozničavi pokušaji da ga urazumi tjeraju Hobita na očajnički i opasan odabir.

Ali pred njima su još veće opasnosti. Veliki neprijatelj Sauron, kojeg je uspio primijetiti jedino čarobnjak Gandalf, poslao je orkovske legije u nenadani napad na Pustogoru. Dok se mrak bliži njihovu sve zagriženijem sukobu, rase Patuljaka, Vilenjaka i Ljudi moraju donijeti odluku – ili će se ujediniti, ili nestati. Bilbo će se morati boriti i za svoj goli život i za svoje prijatelje kad otpočne epska Bitka Pet vojski, o kojoj ovisi budućnost cijelog Međuzemlja.

Međunarodni glumački ansambl predvode Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Benedict Cumberbatch, Ken Stott i James Nesbitt, uz Cate Blanchett, Iana Holma, Christophera Leeja, Huga Weavinga i Orlanda Blooma.

Dobitnici ulaznica su:

Ajlana Ljubunčić-Tomašević i Haris Hasić