Čelična lady
0

Pogodite ko je na fotografiji

Sarajevo-x.com
Meryl Streep ili Čelična lady?
Meryl Streep ili Čelična lady?
Glumica Meryl Streep u novom filmu glubim nekadašnju premijerku Velike Britanije Margaret Thatcher, poznatu kao "Čelična lady". Danas je objavljena prva fotografija glumice koja je doživjela pravu transformaciju pripremajući se za novu ulogu.

Film o nekadašnjoj barunici Thatcher, počeo se snimati krajem januara. Osim Meryl Streep u filmu glumi i Jim Broadbent koji je utjelovio Denisa, supruga Čelične lady. Reditelj filma je Britanka Phyllida Lloyd.

Streep, jedna od najuspješnijih i najboljih holivudskih glumica, ocijenjena je kao jedna od rijetkih koje bi mogle dostojanstveno i uvjereno odigrati ulogu barunice.

No, producenti filma su ipak izrazili zabrinutost zbog toga što Amerikanka glumi Thatcherovu, te istakli da je možda bilo bolje da je ulogu dobila neka britanska glumica, prenosi Daily Telegraph.

No 61-godišnja Streep dokazuje da to što je Amerikanka ne smeta da igra ulogu jedne od najznačajnijih političarki u Velikoj Britaniji. Na objavljenoj fotografiji veoma liči nekadašnjoj premijerki i stručnjaci smatraju da će glumica, koja je čak 16 puta bila nominovana za Oscara, savršeno odigrati datu ulogu.