Premijera 23. februara
12

Pogledajte trailer za šestu sezonu dokumentarca "Formula 1: Drive To Survive"

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Uprkos dominaciji Maxa Verstappena i Red Bull Racinga, sezona Formule 1 je ipak ponudila uzbuđenja, a Netflix će nas na to podsjetiti šestom sezonom svog popularnog dokumentarca "Fomula 1: Drive To Survie" za koju je objavljen i trailer.

Šesta sezona slijedi najpopularnije ličnosti iz F1 svijeta. Tradicionalno premijera dolazi uoči početka nove sezone najbržeg cirkusa na svijetu, a objavljeni trailer najavljuje šta fanovi mogu očekivati.

S obzirom da sezona nije ponudila mnogo drame kada je riječ o titulama u oba poretka, dokumentarac u novoj sezoni prati interne drama i poteškoće s kojim se svaki vozač suočava u svom timu. Gledajući iz tog ugla, akcije je itekako bilo, a šesta sezona pokriva nekoliko tema među kojima je i kratka "epizoda" vozača Nycka de Vriesa u AlphaTauriju. Njega je sredinom sezone zbog loših rezultata zamijenio iskusni Australac Daniel Ricciardo.

Fokus je i na Aston Martinu, čiji je vozač Fernando Alonso imao fantastičan početak sezone, kao i na turbulencije u Alpineu koji je otpustio šefa Otmara Szafnauera.

U Netflixu definitivno znaju šta rade, posebno kada je riječ o Lewisu Hamiltonu, koji je najavio da 2025. godine prelazi u Ferrari poslije druge razočaravajuće sezone u Mercedesu.

Šesta sezona dokumentarca bit će dostupna na Netflixu od 23. februara, dok nova sezona Formule 1 počinje 2. marta.