Napeta priča
15

Pogledajte trailer za novi horor "Underwater": Kristen Stewart se bori s bićima u dubinama okeana

E. Sk.
Zastrašujući trailer za novi horor film "Underwater", u produkciji 20th Century Foxa, ugledao je svjetlo dana.

Pod rediteljskom palicom Williama Eubanka, čovjeka koji stoji iza trilera "The Signal", film prati posadu podvodnih istraživača koji se moraju pobrinuti za sigurnost nakon što je zemljotres razorio njihov podzemni laboratorij.

U glavnoj ulozi je zvijezda "Sumrak sage" Kristen Stewart kao Nora Price, hrabra i snažna žena koja se bori s bićima u dubinama okeana, dok ostale članove posade igraju Vincent Cassel, Jessica Henwick, Mamoudou Athie, T.J. Miller i Gunner Wright.

Radnja filma se fokusira na podvodni tim naučnika koji pokušavaju preživjeti katastrofu koja je zadesila njihov podvodni laboratorij te neposrednu opasnost koja im prijeti iz skrivenih i mračnih morskih dubina. Opasnost koja im prijeti djeluje poprilično zastrašujuća i jako teško savladiva.

Sudeći prema traileru, uz napetu priču u filmu publiku očekuju i zanimljivi, realistični i zastrašujući vizuali i efekti zahvaljujući kojima će moći dobiti vjeran dojam života u okeanu.

Kvalitetna postava glumaca kao i sam setting filma obećava odlično horor iskustvo prožeto klaustrofobičnom atmosferom u morskim dubinama. Film bi trebao izaći 10. januara 2020. godine.