Film/TV
2

VIDEO / Pogledajte trailer novog filma o Supermanu

Klix.ba
Novi trailer nadolazećeg stripovskog hita “Man Of Steel”, reboota franšize o čuvenom superheroju kompanije DC - Supermanu, prikazuje mnogo više od svoja dva prethodnika. Možete vidjeti neprijatelje sa kojima će se Superman suočiti, njegovu rodnu planetu Krypton...

Film je režirao Zack Snyder, reditelj filmskih hitova “300” i “Watchmen”, a producirao ga je Christopher Nolan. Supermana glumi Henry Cavill, a u ostalim ulogama nalaze se Kevin Costner, Russell Crowe, Amy Adams, Micheal Shannon... “Man Of Steel” će se u kinima pojaviti 14. juna.

"To je ozbiljnija verzija Supermana. Mitologiji smo prišli ozbiljno, a i kao lika smo ga shvatili ozbiljno. Vjerujem da će se film svidjeti svima. Mislim da ćete vidjeti Supermana kakvog do sada niste vidjeli. Prišli smo mu kao da nijedan film o njemu nije snimljen. On je kralj. Iskreno, zato sam ga i htio napraviti. Zainteresiran sam za Supermana, jer je on otac svih superheroja i njihov nevjerovatni ambasador. Šta je to u njemu da je pop kultura prigrlila njegovu mitologiju? Ono što smo napravili u filmu ne samo da ispituje to, već je i nevjerovatna avanturistička priča. Bila je čast raditi to. Kao fan stripova, mogu reći da je Superman poput kamena iz Rosette za sve superheroje. Htio sam biti siguran da ga film tretira sa poštovanjem“, izjavio je reditelj Snyder.

Snyder je očito svjestan činjenice da reinterpretira ikonu pop kulture, a bit će zanimljivo vidjeti kako njegova fascinacija Supermanom izgleda u filmu.