U režiji Ines Tanović
749

Pogledajte trailer filma "Sin" koji će otvoriti 25. Sarajevo Film Festival

E. LJ.
Objavljen je trailer za film "Sin" koji je pod rediteljskom palicom Ines Tanović sniman u septembru prošle godine u Sarajevu, a koji će otvoriti jubilarno 25. izdanje Sarajevo Film Festivala.

Film "Sin" bit će prikazan 16. augusta u Takmičarskom program – igrani film i takmičit će se za nagradu Srce Sarajeva, a publika će imati priliku gledati ovaj film istovremeno u Narodnom pozorištu Sarajevo te u Ljetnom kinu Raiffeisen.

"Naša želja je bila da premijera bude na Sarajevo Film Festivalu, jer smatram da je to najbolja promocija i najbolji početak festivalskog života ovog filma", rekla je Tanović na druženju koje je u kinu Meeting Point organizovano povodom objave takmičarskog programa 25. SFF-a.

Film "Sin" je drugi dugometražni igrani film rediteljice Ines Tanović i donosi priču o međusobnim odnosima četveročlane porodice u Sarajevu u kojoj je jedan od sinova usvojen.

Uloge u filmu ostvarili su Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Izudin Bajrović, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Jasna Ornela Berry, Hamza Ajdinović, Minka Muftić i mnogi drugi.

Film će publici SFF-a predstaviti Ines Tanović zajedno s glumačkom, autorskom i produkcijskom ekipom filma. Sarajevo Film Festival će bit održan od 16. do 23. augusta 2019. pod pokroviteljstvom UNESCO-a.